Pornind de la poezia lui Pastorel Teodoreanu „Golul Drâncei”, în care poetul considera „vinul porfirogenet din coasta stâncii” ca fiind „unicul voievod măreț de Mehedinți”, noi am dorit să readucem în atenție un alt voievod măreț, care a fost Ban al Craiovei și Bănișor de Mehedinți.
Gama Vinul Principelui cuprinde vinuri roșii seci, nebaricate cu vechime între 6 luni și 18 luni, un vin alb sec și unul dulce și un vin rose sec.
Vinurile fac parte din categoria DOC CMD – Mehedinți, Vânju Mare – vin cu denumire de origine controlată obținut din struguri culeși la maturitate deplină.
Vin intens, roșu-rubiniu, cu arome complexe, de la fructe roșii de pădure bine coapte, la condimente picante, cu taninuri hotărâte, dar bine rotunjite, corpolent, catifelat și onctuos. Acest vin bine structurat poate fi asociat cu preparate pe bază de carne roșie sau vânat, bine condimentate.
Tipul vinului în funcție de conținutul de zahăr: sec
Tărie alcoolică: 13%
Temperatură optimă de servire 16-18°C
Rubiniu intens, bine structurat, proaspăt, arome de prune și fructe negre de pădure bine coapte, ușor de asociat cu diverse tipuri de mâncăruri și deserturi, atât românești cât și internaționale.
Tipul vinului în funcție de conținutul de zahăr: sec
Tărie alcoolică: 13%
Temperatură optimă de servire 16-18°C
Proaspăt și fructuos, cu arome discrete de fructe roșii de pădure bine coapte, bine integrate în gustul suplu dar foarte rotund, acest vin poate aduce în orice zi amintirea zilelor de vacanță.
Tipul vinului în funcție de conținutul de zahăr: sec
Tărie alcoolică: 12%
Temperatură optimă de servire 10-12°C
Aromele discrete și fine de lime și mere verzi, gustul plin și catifelat, ușor dulceag datorat glicerolului care apare în timpul fermentației alcoolice la vinurile cu conținut ridicat de alcool, fac din acest vin un partener perfect pentru o mare varietate de asocieri culinare.
Tipul vinului în funcție de conținutul de zahăr: sec
Tărie alcoolică: 12%
Temperatură optimă de servire 10-12°C
Aromele intense de fructe galbene supracoapte, bine integrate în gustul plin și complex, sunt puse în valoare de conținutul mare de zaharuri reziduale, care constituie și un bun suport pentru învechirea în sticlă. În următorii 2-5 ani, acest vin va câștiga în complexitate datorită aromelor specifice învechirii în sticlă.
Tipul vinului în funcție de conținutul de zahăr: dulce
Tărie alcoolică: 12%
Temperatură optimă de servire 8-10°C
Arome de fructe galbene, completate cu arome elegante de trandafiri și mere verzi, gust fructuos, plin, echilibrat. Caracterul elegant al acestui vin poate fi pus în valoare prin asocierea cu mâncăruri pe bază de carne albă, pește, brânzeturi, deserturi de fructe.
Tipul vinului în funcție de conținutul de zahăr: sec
Tărie alcoolică: 12%
Temperatură optimă de servire 10-12°C