Vie Vin Vînju Mare

Prince Vlad

Gama Prince Vlad cuprinde vinurile de top roșii din soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot şi Fetescă Neagră, un vin rose și un vin alb din soiul Chardonnay. Vinurile sunt seci și se adresează cunoscătorilor şi iubitorilor de vinuri  deosebite. Cele roșii au minim 2 ani, maturare cu doage de stejar și învechire la sticlă minim 6 luni iar Chardonnay-ul este fermentat cu doage de stejar.

Vinurile fac parte din categoria DOC CMD – Mehedinți, Vînju Mare – vin cu denumire de origine controlată obținut din struguri culeși la maturitate deplină.

Prince-Vlad-Cabernet-Sauvignon

Cabernet Sauvignon – Vin roșu, sec

Aromele tipice de fructe negre de pădure se îmbină perfect cu taninurile îmblânzite de atingerea stejarului, care îmbogățește gustul cu nuanțe de vanilie și ciocolată neagră. Descoperit împreună cu o friptură de vânat, porc sau miel, cu brânzeturi alese sau o friptură de curcan bine rumenită, acest vin special își va pune în valoare mai bine aromele, rotunjimea, dar și robustețea. Buchetul intens, inconfundabil se dezvoltă în urma învechirii la sticlă. În cursul acestui proces este firească apariția unui fin depozit de culoare.

Tipul vinului în funcție de conținutul de zahăr: sec

Tărie alcoolică: 13%

Temperatură optimă de servire: 16-18°C

Prince-Vlad-Merlot

Merlot – Vin roșu, sec

Acest vin de culoare roșu-rubiniu cu aroma strugurelui bine copt, cules la maturitate deplină, își trage seva din terroir-ul zonei, ideal pentru vinuri roșii, asemănător celui din Bordeaux. Buchetul rasat care îmbină aroma de fructe de pădure cu cea de vanilie bine integrată, echilibrat de taninurile ferme, rotunjite de atingerea stejarului, dau acestui vin un caracter suplu, rotund, catifelat. Poate fi savurat alături de o friptură de porc, miel sau vânat dar și brânzeturi alese.

Tipul vinului în funcție de conținutul de zahăr: sec

Tărie alcoolică: 13%

Temperatură optimă de servire: 16-18°C

Prince-Vlad-Merlot
Prince-Vlad-Feteasca-Neagra

Fetească Neagră – Vin roșu, sec

Culoare roșu intens – rubiniu, cu nuanțe violacee, arome de prune negre bine coapte și fructe de pădure în postgust combinate cu nuanțe de condiment, echilibrate de taninuri ferme dar fine. Un vin elegant, catifelat, dar în același timp corpolent. Asocierea cu brânzeturi fine, friptură de vânat, porc, miel sau deserturi cu brânză sau cu ciocolată îi va pune și mai bine în valoare aromele și rotunjimea. Buchetul intens, inconfundabil se dezvoltă în urma învechirii la sticlă. În cursul acestui proces este firească apariția unui fin depozit de culoare.

Tipul vinului în funcție de conținutul de zahăr: sec

Tărie alcoolică: 13%

Temperatură optimă de servire: 16-18°C

Prince-Vlad-Chardonnay

Chardonnay – Vin alb, sec

Acest vin obținut dintr-un soi foarte popular în lume, dar cultivat pentru prima dată la Vînju Mare vă va delecta prin suplețea deosebită, fructuozitate, notele de stejar bine integrat, compoziția armonioasă și un bun echilibru între componente. Excelent pentru gastronomie, poate fi asociat cu orice fel de mâncăruri, începând cu cele pe bază de pește și fructe de mare, carne albă, carne de porc, deserturi și poate însoți o masă îndelungată alături de cei dragi.

Tipul vinului în funcție de conținutul de zahăr: sec

Tărie alcoolică: 12%

Temperatură optimă de servire: 10-12°C

Prince-Vlad-Chardonnay
Prince-Vlad-Rose

Vin Rose, sec

Continuând tradiția rose-urilor de Vînju Mare, medaliate la concursuri internaționale, acest vin surprinde prin
prospețime și fructuozitate. Aromele intense de coacăze și zmeură proaspătă, intensificate de aciditatea echilibrată sunt integrate frumos în gustul suplu dar foarte rotund. Însoțește perfect orice meniu, de la aperitiv la desert, sau poate fi savurat ca atare, într-o companie plăcută.

Tipul vinului în funcție de conținutul de zahăr: sec

Tărie alcoolică: 12%

Temperatură optimă de servire: 10-12°C

Prince-Vlad-Tamaioasa-Romaneasca-Sauvignon-Blanc

Tămâioasă Românească & Sauvignon Blanc – Vin alb, sec

Încununarea unei vechi tradiții în zona Vînju Mare – Orevița, acest vin splendid dovedește extraordinarul potențial de producere a vinurilor aromate în acest areal. Aromele elegante de trandafir și fructe galbene, fructuozitatea, gustul plin, rotund și echilibrul acid îl recomandă pentru gastronomie. Poate fi asociat cu diverse mâncăruri, începând cu cele pe bază de pește și fructe de mare, carne albă, deserturi cu brânză sau cu fructe.

Tipul vinului în funcție de conținutul de zahăr: sec

Tărie alcoolică: 12%

Temperatură optimă de servire: 10-12°C

Prince-Vlad-Tamaioasa-Romaneasca-Sauvignon-Blanc