Prince Vlad

Arealul viticol Vânju Mare, având preponderent un sol brun roșcat de pădure datorită pădurilor de ulm și nuci care acopereau toate aceste dealuri dunărene, produce vinuri roșii de foarte bună calitate. Ca o paranteză trebuie spus că șeful punctului de prelucrare viticolă Vânju Mare de dinainte de revoluția din 1989, d-l inginer Nicolae Isuf, spunea că la Vânju Mare vinurile roșii se fac singure.

Astfel a apărut asocierea dintre vinurile roșii de la Vânju Mare si prințul Vlad Țepeș, domnitor al Țării Românesti în trei rânduri. Nepot al lui Mircea cel Bătrân, Vlad Țepeș a luptat pentru neatârnarea Țării Românesti, învingându-i pe turcii conduși de Cuceritorul Constantinopolului. În țară a stârpit hoția și cerșetoria, aplicând pedepse crude ca trasul în țeapă.

A urât trădarea și i-a tras în țeapă pe trădători, făcând astfel să fie urât de boieri și negustori. Aceștia au inventat tot felul de lucruri neadevărate despre el, astfel încât prietenul lui din copilărie Iancu de Hunedoara l-a închis timp de 12 ani intr-o închisoare, la Vișegrad în Ungaria, de unde a fost eliberat de alt prieten al său din copilărie, Ștefan cel Mare. Aceleași povești inventate de negustorii brașoveni au stat la baza romanului lui Bram Stoker, Dracula, deși Vlad Țepeș nu a locuit niciodată la castelul Bran.

Gama de vinuri Prince Vlad are două tipuri de vinuri, fiind gama de referință a Cramei de la Vânju Mare: Prince Vlad pentru Retail și Hypermarket-uri si Prince Vlad pentru HoReCa si magazine de specialitate, care conține sortimente de vinuri monosepaj maturate în butoaie de stejar minim 6 luni și învechite în sticlă minim 6 luni.

Merlot

Prince Vlad