Pelin Alb

demidulce

Artemisia absinthum, sau popular Pelin, este o plantă perenă folosită din cele mai vechi timpuri, în medicina umană pentru proprietățile digestive.

Planta, culeasă din arealul Vînju Mare, uscată și adăugată în fermentația vinului din soiurile Sauvignon Blanc și Tămâioasă Românească de oenologi de la Domeniile Vînju Mare, într-o proporție originală, face din acesta un vin deosebit de pelinurile din alte zone viticole.

Ingrediente/produs:  vin natural din struguri 1.5 l, plantă uscată de pelin și condimente 2.7 g (pelin 83.33%, condimente 16.66%).

Tipul vinului în funcție de conținutul de zahăr: demidulce
Temperatură optimă de servire: 10-12°C
Tărie alcoolică: 12%
Cantitate: 1500 ml 

Valori medii nutriționale pentru 100 ml:

Calorii: 293 kj / 70 kCal
Grăsimi: 0 g
Carbohidrați: 2 g
Proteine: 0.1 g