Vie Vin Vînju Mare

Domeniile Vînju Mare

Gama Domeniile Vînju Mare reunește vinuri albe, rose și roșii obținute din struguri culeși din toate cele trei ferme ale companiei, care acoperă o plajă largă de gust de la sec la demidulce. Vinurile albe și rose au o tărie alcoolică de minim 11%, iar cele roșii de minim 12%.

Vinurile albe și rose sunt vinuri tinere, iar vinurile roșii sunt vinuri nebaricate, cu o vechime de minim 8-9 luni și maxim 2 ani.

Vinurile fac parte din categoria DOC CMD – Mehedinți, Vînju Mare – vin cu denumire de origine controlată obținut din struguri culeși la maturitate deplină.

DVM - Tamaioasa Romaneasca - Alb Sec 2

Tămâioasă Românească – Vin alb, sec

Arome de flori de citrice și busuioc, gust fructuos și plin. Echilibrat și elegant, acest vin se poate asocia cu brânzeturi, mâncăruri pe bază de carne albă, deserturi cu fructe și cremă albă.

Tipul vinului în funcție de conținutul de zahăr: sec

Tărie alcoolică: 11.5%

Temperatură optimă de servire: 10-12°C

Tămâioasă Românească – Vin alb, demidulce

Aromele florale de fructe galbene și de citrice, puse în valoare de conținutul ridicat de zaharuri, se regăsesc în gustul plin, complex și catifelat. Bine răcit, poate fi savurat ca atare sau ca desert împreună cu fructe sau preparate cu brânză.

Tipul vinului în funcție de conținutul de zahăr: demidulce

Tărie alcoolică: 11.5%

Temperatură optimă de servire: 8-10°C

DVM - Tamaioasa Romaneasca - Alb DD 2
DVM - Sauvignon Blanc - Alb Demisec 2

Sauvignon Blanc – Vin alb, demisec

Arome de grapefruit bine copt, nuanțe de ananas în gust, puse în valoare de echilibrul dintre aciditate și zaharuri, care îi conferă o notă de prospețime, fiind astfel ușor de asociat cu diverse preparate gastronomice.

Tipul vinului în funcție de conținutul de zahăr: demisec

Tărie alcoolică: 11.5%

Temperatură optimă de servire: 10-12°C

Vin Rose, demidulce

Aromele intense, tinere, de fructe roșii de pădure (fragi, zmeură) se regăsesc și în gustul proaspăt și rotund datorită echilibrului dintre aciditate și zaharuri. Ideal pentru gastronomie, în asociere cu diverse feluri principale, plăcinte cu brânză sau brânzeturi.

Tipul vinului în funcție de conținutul de zahăr: demidulce

Tărie alcoolică: 11.5%

Temperatură optimă de servire: 8-10°C

DVM - Rose DD 2
DVM - Merlot - Rosu Demisec 2

Merlot – Vin roșu, demisec

Aromele de zmeură, afine și mure, echilibrate de taninurile ferme rotunjite de conținutul de zaharuri specific vinurilor demiseci, dau acestui vin un caracter clasic și elegant, recomandându-l ca pe un bun companion în incursiunile gastronomice.

Tipul vinului în funcție de conținutul de zahăr: demisec

Tărie alcoolică: 12%

Temperatură optimă de servire: 16-18°C

Fetească Neagră & Cabernet Sauvignon – Vin roșu, demidulce

Aromele complexe de coacăze negre, fructe de pădure și prune coapte, bine integrate de taninurile ferme dar rotunde, corpolent și catifelat, acest vin demidulce însoțește cu succes deserturile cu ciocolată.

Tipul vinului în funcție de conținutul de zahăr: demidulce

Tărie alcoolică: 12%

Temperatură optimă de servire: 14-16°C

DVM - Feteasca Neagra & Cabernet Sauvignon - Rosu DD 2